#Phishing bewustwordingscampagne

Oeioei! Je bent erin getrapt, dit was een phishingcampagne. Gelukkig is dit maar een test van je IT-partner, Converge IT. Helaas zit er geen vaccin voor je in, maar gelukkig ook geen datalek! Het kan een impact hebben op je persoonlijke gegevens of die van je organisatie.

Hoe kan je nu soortgelijke phishingaanvallen voorkomen? We helpen je op weg aan de hand van 3 cruciale vragen om hackers te slim af te zijn.

You got phished!

1. Verwacht je een mail voor je coronavaccin?

First things first… verwacht je wel een e-mail voor het coronavaccin? Tuurlijk niet! Dit soort uitnodigingen krijg je namelijk per post. Daarnaast kan je ook de afzender controleren. Een normaal gmail-adres zal nooit het adres van een officiële instelling zijn.

Converge

 

2. Vertrouw je de website naar waar de snelkoppelingen in de mail gaan?

Weet je welke website er achter de snelkoppeling in je mail schuilt? Vertrouw je de website die hierachter zit? Ziet deze er gek uit, dan is er een grote kans dat het om een phishingmail gaat. Klik dus nooit direct op een link of button, maar check check check!

Converge

 

3. Komt de snelkoppeling overeen met wat er in de mail staat?

Wees hackers te slim af! Dit kan je simpelweg snel doen door de URL’s achter de snelkoppeling met elkaar te vergelijken. Komen deze niet overeen, dan zou er een belletje moeten rinkelen.

Converge

Ziezo, nu weet je waar je op kan letten om phishingmails te herkennen en voorkomen. Beveilig de inbreuk op je privacy en die van je organisatie en word #phishingproof.

Meer vragen over phishing? Neem contact op met onze experten en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1