Digitaal comfort

De 21ste eeuw is nu al gekenmerkt door snelle en vaak onverwachte evoluties en veranderingen. En dat is niet anders op technologisch vlak. Digitaal transformeren lijkt wel een evidente noodzaak voor elke organisatie die wil overleven. Waar technologie in the nineties voornamelijk analoge processen digitaliseerde, zien we de afgelopen jaren dat technologie die nieuwe processen en interacties mogelijk maakt. Waarom dat boeiend is? Omdat bedrijven hierdoor sneller kunnen werken, beter onderbouwde beslissingen zullen nemen, de klanten op een unieke wijze kunnen volgen en van dienst zijn, en zoveel meer. 

Heel wat bedrijfsprocessen vragen zelfs geen menselijke tussenkomst meer. En de groei van Artificiële Intelligentie (AI) versterkt deze trend alleen maar meer! 

 

Het maakt ons leven vaak een stuk comfortabeler. Beeld je maar eens in hoe je vandaag de dag de weg zou zoeken zonder GPS. Hoe zou je contacten onderhouden en je leven organiseren zonder smartphone? Hoe zou je in tijden van Covid-19 samenwerken vanop afstand zonder Microsoft Teams? 

Maar extra comfort gaat echter ook gepaard met extra stress. De werkdruk verhoogt, of er is een steile leercurve om nieuwe oplossingen onder de knie te krijgen. Soms komen we terecht in digitale situaties waar we als mens niet goed mee om kunnen. En dat verhoogt ons stress level. Neem bijvoorbeeld “online vergaderen”: Wist je dat ons brein daar (nog) niet zo goed mee om kan? Op straat, in de winkel, … houd je een zekere afstand van elkaar (vandaag de dag zelfs 1,5 meter). Daardoor zie je meer non-verbale signalen en kunnen je hersenen snel patronen herkennen. Dit geeft je een gevoel van rust. Bij online meetings kijk je vaak naar gezichten die op slechts enkele tientallen centimeter van je verwijderd zijn. In het analoge leven gebeurt dat enkel wanneer je heel intiem bent met iemand, of wanneer er agressie in het spel is… Dat wil zeggen dat je tijdens een online meeting vaak onbewust in een fight/flight/freeze modus zit en dat vermindert je ‘digitaal comfort’. Gek toch?

 

Bij Converge-IT zijn we ons bewust van de impact. We weten dat het belangrijk is dat medewerkers kunnen werken met technologie die hun bewuste en onbewuste beleving van comfort verhoogt. En dat comfort kan je al een heel stuk verhogen aan de hand van de keuze van werkmiddelen. Het kan ook dankzij begeleiding of een werkstijl die mee evolueert met de digitale transformatie. 

 

Tijdens de voorbije Microsoft hoogmis “Inspire” (juli 2020) , hadden de CxO’s van Microsoft het over “Purpose driven IT”. Ze bedoelen daarmee dat je als organisatie vertrekt van een duidelijk omschreven doel en vervolgens beschikbare technologie gebruikt om dat doel zo goed mogelijk te bereiken. Niet langer technologie omwille van de technologie, wel technologie in functie van een duurzaam bedrijfsdoel. 

 

Voor ons is dat duurzaam doel: jouw digitaal comfort. Iets waar we ons de komende periode volledig op storten. In elke (video)call, mail, gesprek, … die we met jou hebben, vertrekken we vanuit het opzicht: “Zal (een bepaalde keuze) het digitaal comfort van je medewerkers/klanten/anderen behouden of verhogen?”

 

Wat is digitaal comfort voor jou en je organisatie? Hoe digitaal en efficiënt is jouw team? En hoe veilig is jouw digitale werkomgeving? Dat meet je in onze Productiviteit Quickscan en onze Security Quickscan! Geef een score op de productiviteit van je team en de veiligheid van je bedrijf, en ontvang advies op maat! Gratis, en voor niets, no strings attached! De experten van Converge IT staan klaar om jou te begeleiden op de weg naar digitaal comfort. 

ONZE EXPERT

HANS DEMEYER

STEL OOK JOUW IT-VRAAG!

Zit je ook nog met enkele IT-onzekerheden? Onze experten beantwoorden graag jouw vragen! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze IT-tips!

Digitaal comfort

Ga terug naar de Digitaal Comfort-pagina en ontdek al het advies van onze experten.

Digitaal comfort

Schrijf je in!

Ontvang onze newsletter in jouw mailbox en blijf op de hoogte van al onze IT-tips!

Schrijf je nu in

QUICK SCAN!

Hoe digitaal en efficiënt is jouw team en werkomgeving? Check het in onze Productiviteit Quickscan en ontvang advies op maat van onze experts!

Hoeveel scoor ik?

Converge IT PASS

Jouw beveiliging is onze bezigheid, dag en nacht. Met ons unieke PASS-pakket houden we continu een oogje in het zeil over jouw IT-omgeving. Ontdek hier ons aanbod!

Ontdek PASS!

Professionele IT Helpdesk

Laat je IT problemen niet opstapelen en laat ons helpen! Een helpdesk die snel, professioneel en altijd bereikbaar is!

Plan een support gesprek met ons!
Ontvang je ondersteuning
Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1