De IT-bezorgdheid van onze klant:

Ik wil mijn mensen de mogelijkheid bieden altijd en overal te kunnen werken. Waar en wanneer zij het willen. Flexibiliteit kunnen we niet meer wegdenken in onze huidige werkcultuur en het kan bedrijven helpen bij het aantrekken van extra werknemers. Maar hoe pak ik dit aan? Hoe moet ik mijn (IT-)infrastructuur daarop voorzien?

Advies van onze expert:

Vandaag de dag is flexibiliteit bieden aan je werknemers geen pluspunt, maar gewoonweg een must. We weten allemaal hoe snel een gestructureerde dagplanning op één, twee, drie kan uitmonden in een grote chaos (zucht).

Iedereen ontwijkt liever de omgeving rond bvb. de Kennedytunnel en niemand plant in wanneer hij/zij een platte band of motorpech krijgt. Een gestolen laptop of internetpanne, niet iets waar je je op voorziet, neem ik aan? En dit alles, besmet iedereen met diezelfde verschrikkelijke ziekte, tijdnood!

Maar dat is niet alles. Ook je kantooromgeving ziet er niet meer hetzelfde uit als pakweg 10 jaar geleden. Vertegenwoordigers zijn vaak de baan op en verkopen over het ganse land. Dit heeft echter tot gevolg dat bureau’s vaak leeg en onbemand zijn. Niet echt gezellig en al helemaal overbodig.

Als je de juiste IT-structuur opzet en ervoor zorgt dat medewerkers overal productief kunnen zijn, leiden onvoorziene omstandigheden en lege bureaus niet langer tot frustraties. Een platte band? No worries, je werkt gewoon verder in de garage. Meeting gemist door die ellendige file? Dat is verleden tijd. Je vergadert gewoon mee vanuit de wagen (op een snelwegparking wel te verstaan), met alle documenten bij de hand. En als je toch op kantoor geraakt, kies je zelf een plekje uit! Naast die ene collega die nog enkele vragen voor je had. Zo kiezen medewerkers zelf of ze gezelligheid of rust opzoeken.

“Om dit op te zetten heb ik zeker enkele maanden nodig”, hoor ik je denken. Niets is minder waar. Microsoft 365 maakt dit voor jou heel gemakkelijk. Het pakket omvat alles om jouw werknemers volledig werkplekonafhankelijk te maken. Van een (verouderde) serveropstelling ga je naar een cloudomgeving. Je mailserver wordt eenvoudig omgezet naar Office 365 en je bestanden worden gemigreerd naar OneDrive en Teams. Na deze stappen, ontdek je al een hele nieuwe wereld en samenwerken gaat beter als nooit tevoren. Je moet niet meer wachten op feedback uit die managementmeeting en ook versiebeheer bij groepsdocumenten wordt een fluitje van een cent.

Laten we voor de zekerheid ook nog even luisteren naar dat duiveltje op je schouder. Dat zegt waarschijnlijk zoiets als: “Die cloud, daarboven, is dat wel helemaal veilig?” Wees gerust, ook daar heeft Microsoft aan gedacht. Je kan eenvoudig extra beschermings- en beveiligingslagen voorzien. Als je dit combineert met de juiste infrastructuur, zoals een degelijke WIFI-verbinding en de installatie van Azure (voor het beheren van je accounts). Dan zijn flexplekken, hubs, thuiswerken of “garagewerken” bij je volgende platte band, niet langer toekomstdromen maar realiteit.

Uiteraard vraagt ook dit wat extra goede wil en aanpassing van je werknemers, maar welke verandering vereist dat niet. Die nieuwe koffiebonen, broodjeszaak of printer vroeg dat ook, weet je nog? Je mensen overleven dit wel en meer nog, ze gaan je dankbaar zijn. Niet meer tijdens de spits richting Brussel of stress voor het halen van die ene meeting in hartje Antwerpen. Ze zitten niet steeds weer helemaal alleen aan hun eiland en versterken de band met diverse collega’s. Je medewerkers werken vanaf nu waar ze willen, wanneer ze dat willen en hoe ze dat willen (binnen de bedrijfspolicy uiteraard).

Je merkt snel genoeg het verschil. Meer vrijheid, betekent minder stress en dat betekent ontspannen werknemers die zich terug kunnen focussen op hun talenten. Dat resulteert dan weer in extra tevreden klanten en zo gaat de sneeuwbal aan het rollen. Die chaotische dagplanning van in het begin neem je nu terug zelf in handen. Je medewerkers creëren vanaf nu een planning en structuur die bij ze past en moeten zichzelf niet langer in onmogelijke bochten wringen (zoals die rond de Kennedytunnel).

Onlangs voerden we zulke transformatie door bij VVR (de Vereniging voor Vlaamse Reisbureau’s). Lees de volledige case hier of contacteer ons over de end-to-end begeleiding van deze trajecten.

ConvergeIT-Team

ONZE EXPERT

STIJN BOUCKAERT

STEL OOK JOUW IT-VRAAG!

Zit je ook nog met enkele IT-onzekerheden? Onze experten beantwoorden graag jouw vragen! Of schrijf je in voor onze FAQ IT-reeks en blijf op de hoogte van al onze IT-tips!

FAQ IT

Ga terug naar de FAQ IT-pagina en ontdek al het advies van onze experten.

FAQ IT-overzicht

Schrijf je in!

Ontvang alle FAQ IT-blogs in uw mailbox en blijf op de hoogte van al onze IT-tips!

Schrijf je nu in

QUICK SCAN!

Hoe efficiënt is uw digitale werkomgeving? Doe de test!

Mijn digitale efficiëntie testen

DOWNLOAD ONZE INFOGRAPHIC!

Hoe ziet een slimme digitale werkomgeving er nu uit? Download onze infographic en ervaar een dag in het leven van een slimme gebruiker!

Download