Comfort Update #5 – SEPTEMBER ’21

Vergrendel meetings van extra gasten, Live vertaling in presentaties, auto recordings en video galerijen. Ontdek de laatste updates en mogelijkheden in Microsoft Teams en Windows 10.

Vergrendel je meetings voor anderen!

Wist je dat je vanaf nu als organisator je meetings kan vergrendelen voor deelnameverzoeken? Deze functie moet ervoor zorgen dat er geen onnodige afleidingen zijn tijdens een presentatie. Maar pas op, want als je wat later bent voor een “vergrendelde” call is er kans dat je een bericht krijgt waarin staat dat de meeting op slot is en je er niet meer bij kan. Op tijd komen dus!

Waar deze functie staat? Je moet niet te ver zoeken! Als je naar “Participant pane” gaat, vind je het onder “More actions”. Daar zie je  “Lock the meeting”. De functie is momenteel enkel beschikbaar op desktop.

Live vertalen van je presentaties zonder extra werk!

It’s magic! Vanaf nu kan iedereen je presentaties in zijn of haar eigen taal zetten door de automatische slide vertaling in Powerpoint Live van Teams. Wanneer je op de “Translate slides” knop duwt, kies je zelf welke taal je wil gebruiken en de vertaler doet de rest. Vanaf nu geen onverstaanbare slides meer, maar content die direct in je eigen taal wordt getoond! Deze setting werkt enkel voor jezelf en zal dus niets veranderen voor andere deelnemers. Voorlopig worden er 19 talen ondersteund, maar er komen er snel meer!

 

Neem automatisch je meetings op!

Meeting organisators hebben nu de optie om hun volgende meeting of series automatisch te recorden door het aanzetten van de “record automatically” button die je kan terugvinden in de “meeting options”.  Hoe gaat het in zijn werk? De meeting zal beginnen op te nemen van zodra de eerste persoon van dezelfde organisatie de meeting binnenkomt. Vergadering afgelopen? Dan kan je de recording terugvinden in de Onedrive (onder privately scheduled meetings) of Sharepoint (onder channel meetings) van de persoon die de recording heeft aangemaakt. Deze functie is beschikbaar op desktop en mobiel, maar is niet beschikbaar voor een A1 gebruiker.

Meer gezichten tijdens video calls!

Iedereen zien tijdens een videocall? Enter galerijmodus! Sinds kort heb je de optie om meerdere pagina’s weer te geven wanneer er te veel video’s zijn voor één pagina. Onderaan je scherm krijg je de navigatie controles < en > om van pagina te veranderen. Het maximum aantal video’s op een pagina kan variëren naargelang het apparaat dat je gebruikt. Pagina’s zijn beschikbaar in grote galerijen en zal binnenkort ook voor 3×3 galerijen komen!

 

Vragen over deze Comfort Updates? Neem contact op met onze experten, en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1