Comfort Update #4 – AUGUSTUS ’21

Takenbeheer en Out of Office in Teams berichten, Praise-badge om je collega’s aan te moedigen en Quick(s)upport voor een snelle en veilige technische support? Ontdek de laatste updates en mogelijkheden in Microsoft Teams en Windows 10.

To do’s via je Teams chat!

Wist je dat je vanaf nu direct taken kan aanmaken in een Teams chat of kanaal? Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je belooft jezelf of iemand anders (luidop) iets te doen, je schrijft het niet op … en een minuut later ben je het alweer vergeten. Dat zal niet meer gebeuren dankzij Teams!

Hoe gaat het in zijn werk? Het is super eenvoudig: ga met de muis over het bericht, selecteer de ellipsen (…) in het pop-out menu > “More actions” > “Create Task”.

Create Task option

Out of Office: Hé, ik ben op het strand aan het genieten van mijn Piña Colada!

Stel vanaf nu een leuke Out of Office in via berichten in Teams om anderen te laten weten dat je afwezig bent wanneer zij jou een berichtje sturen. Daarbij wordt je status direct gesynchroniseerd met je Outlook kalender.

Om dit in te stellen, dien je rechts bovenaan te klikken op je profiel. Wanneer je “Set status message” selecteert, opent er een venster. Klik dan onderaan op “Schedule out of office” en stel je out of office in. Klik daarna op “Save” en je bent helemaal klaar voor je welverdiende vakantie!

Een niet-kantoorstatus plannen in Teams - Office-ondersteuning

Praise your colleagues!

Toon waardering aan je collega’s of werknemers met een gepersonaliseerde Praise-badge om de werktevredenheid te verbeteren én een positieve werkcultuur te creëren. Hoe doe je dat? Klik op “Praise” bij het schrijven van een nieuw bericht, kies uit een selectie van badges en voeg de naam toe van de persoon die je een compliment wil geven. It’s as easy as that!

Quick(s)upport

We maken het allemaal mee, je bent aan het werk en plots loopt je pc vast of krijg je een notificatie waar je niets van begrijpt. En uiteraard is je go-to IT guy net niet op kantoor … Wat nu? Microsoft Quick Assist for the rescue! Deel vanaf nu in Windows 10 je scherm met iemand anders voor een snelle remote assistance in een veilige omgeving.

Support vragen of verlenen is heel eenvoudig:

  1. Druk de volgende combinatie in op je toetsenbord: CTRL + Windows-logotoets + Q
  2. Geef de 6-cijferige code in die je technieker doorgeeft en klik op “share screen”
    Indien je assistentie wenst te verlenen aan een andere partij, klik op “assist another person”.
  3. Volg de stappen verder naargelang je keuze en that’s it!

 

Vragen over deze Comfort Updates? Neem contact op met onze experten, en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1