Comfort Update #3 – MEI ’21

Microsoft wil Outlook en Teams dichter bij elkaar brengen en dat doen ze door enkele nieuwe aanpassingen. Daarnaast hebben we nog handige tips voor jou i.v.m. presenteren en je historiek bekijken in Microsoft Teams!

Rechtstreeks delen uit Outlook naar Teams

Wist je dat je vanaf nu mails snel kan delen in Teams dankzij een nieuwe knop in Outlook? Hierdoor hoef je dus het mailadres van je Teams-kanaal niet meer op te zoeken. Klik in je Outlook gewoon op “Delen in Teams”, kies je kanaal en de email wordt toegevoegd als post in het geselecteerde kanaal.

Teams “Meet Now” in Outlook

Naast de “Delen in Teams”-knop, is er nog een nieuwe Teams-knop in Outlook. Zo kan je met “Meet Now” instant een meeting starten vanuit het mailprogramma. Deze vind je terug in de kalenderweergave, naast de “Nieuwe Teams-vergadering”-knop. Wanneer je op de “Meet Now”-knop klikt, wordt er een titel voor de meeting gevraagd en de manier waarop je anderen wil uitnodigen: direct toevoegen, koppeling versturen of delen via standaard email.

Extra mogelijkheden bij het presenteren van PowerPoint in vergaderingen

Heb je de “Presenter View” in Teams al ontdekt? Deze functie geeft je de mogelijkheid om de notities in je PowerPoint te zien tijdens het presenteren én je kan ook sneller schakelen tussen slides. Daarnaast kan je deelnemers nu ook de mogelijkheid geven om zelf door de slides te bladeren of om de PowerPoint uit te schakelen als ze dat willen.

Wanneer je de presentatie van je PowerPoint sluit, en daarna weer opent, zal er gevraagd worden of je verder wil gaan vanaf de laatst gepresenteerde slide. Handig toch?

Historiek

Snel terug naar een van je vorige schermen gaan? Je kan in Teams je historiek bekijken! Je hoeft enkel links bovenaan op het “terug”-pijltje te staan met je cursor, en je krijgt te zien wat de laatste pagina’s waren die je binnen Teams hebt bezocht.

Vragen over deze Comfort Updates? Neem contact op met onze experten, en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1