Comfort Update #2 – MAART ’21

In deze Comfort Update bereiden we je voor op World Backup Day en hebben we het over een onmisbare tool: Microsoft Bookings!

31/03 – World Backup Day, het ideale moment om je back-ups te maken!

Wist je dat er elke maand 1 op de 10 computers geïnfecteerd raakt met een virus? En dit met de bedoeling om geld van jou los te krijgen. Geen leuk scenario natuurlijk, maar geloof ons, je stelt jezelf een pak geruster als je op voorhand een back-up gemaakt hebt. Maar wat is daar de juiste en veilige manier voor?

  • Hoe meer back-ups, hoe meer zekerheid! We raden je aan om 3 kopieën van je gegevens te hebben. Naast het oorspronkelijke bestand kan je dus best nog twee andere back-up kopieën hebben.
  • Sla je back-ups op op 2 verschillende media. Sla je back-up dus niet op op hetzelfde station als de oorspronkelijke bestanden, want als de schijf crasht, verlies je zowel de originele bestanden als de back-up.
  • Je moet 1 offsite back-up hebben. Dat wil zeggen dat je je gegevens zeker ook moet kopiëren naar een server die geografisch gescheiden is van waar de originele bestanden staan. Moest er dan bijvoorbeeld een brand, diefstal of malware plaatsvinden, dan heb je toch zeker een reservekopie op een andere locatie. Velen geven hiervoor de voorkeur aan een cloudgebaseerde back-upoplossing.

Er zijn een paar andere aanbevelingen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn:

  • De 2 back-ups worden idealiter gemaakt met behulp van 2 verschillende back-up oplossingen of -mechanismen. Dit zorgt ervoor dat, als een toepassing een error geeft of niet meer werkt, het tweede back-up mechanisme nog steeds garandeert dat je een volledige set gegevens hebt.
  • Van tijd tot tijd moet je je back-ups controleren door een paar bestanden uit de back-up te herstellen. Op die manier weet je dat de back-up niet beschadigd is en blijf je vertrouwd met de juiste procedure om bestanden te herstellen.
  • Idealiter bevat een van de back-up ook versiegegevens. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen van de huidige versie van bestanden een back-up wordt gemaakt, maar ook van oudere versies. Waarom dit noodzakelijk is? Stel dat een bestand per ongeluk beschadigd raakt (door malware, een softwarefout of een ander ongeluk), dan bevatten jouw back-ups ook een beschadigd bestand, wat die back-up waardeloos maakt. Als je nog steeds een oudere versie van dat bestand of een oudere back-up hebt, geeft dat je in ieder geval de kans om de gegevens te herstellen.
  • Ten minste één van de back-up oplossingen moet volledig automatisch zijn. Handmatig een back-up maken van gegevens is perfect mogelijk, maar het is saai en belandt vaak onderaan je to-do lijst. En daar krijg je spijt van nadat het noodlot heeft toegeslagen…

Wil je graag op safe spelen en de bestanden van heel je bedrijf veilig stellen, maar lijkt dit je heel wat werk? Wij ontzorgen je graag! Via onze Gold PASS kunnen we een backup mechanisme voorzien van al je documenten, afbeeldingen, … dat voldoet aan al de hierboven vermelde eigenschappen. Download hier ons aanbod.

Comfortabel digitale afspraken beheren met Microsoft Bookings

Online reservaties en klantenafspraken maken is belangrijker dan ooit. En hoe vlotter dat kan, hoe liever! Daarom willen we je laten kennismaken met Microsoft Bookings, een planningstool die ervoor zorgt dat je klant zelf een afspraak kan maken in jouw agenda.

Over en weer bellen of mailen om een meeting in te plannen is verleden tijd met Bookings. Deze tool zorgt ervoor dat jouw klant op een eenvoudige webpagina kan zien wanneer jij of andere werknemers tijd hebben voor een meeting. Je kan op voorhand verschillende beschikbaarheidsuren aangeven en, dankzij de mogelijkheid tot koppeling met je Outlook-agenda, blokkeert Bookings automatisch de momenten waarop jij al bezet bent.

Maakt je klant een afspraak? Dan komt dit automatisch in je agenda terecht. Het is ook mogelijk om herinneringen in te stellen i.v.m. geboekte afspraken. Past de gemaakte afspraak toch niet voor jou of je klant? Dan kan je deze nog altijd wijzigen!

En het beste van al? Bookings is volledig gratis binnen Microsoft 365!

 

Vragen over deze Comfort Updates? Neem contact op met onze experten, en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1