Comfort Update #1 – FEB ’21

In onze Comfort Updates bespreken we de nieuwste aanpassingen of verbeteringen van Microsoft en geven we je enkele handige tips om jouw digitaal comfort naar een hoger niveau te brengen!

Microsoft Teams Updates 

Chatten en samenwerken 

Er zijn verschillende nieuwe updates op vlak van online samenwerken en chatten. Zo introduceert Teams ‘Approvals’, een tool waarmee werknemers bepaalde goedkeuringen kunnen aanvragen, beheren en delen. Zodra een verzoek tot goedkeuring is ingediend, krijgen de goedkeurders een melding en kunnen zij het verzoek beoordelen. 

Daarnaast heeft Teams er nu ook voor gezorgd dat je offline kan verder werken, indien je geen netwerkverbinding meer hebt. Met ‘Offline autosend’ kan je Teams-berichten versturen, en worden ze automatisch verzonden van zodra je weer internet hebt. 

Last but nog least, is het nu mogelijk om tot 10.000 gebruikers op te nemen in een organisatiebreed team 

Meetings 

Een handige, nieuwe update voor docenten of organisatoren van vergaderingen: vanaf nu kan je kiezen uit drie chat-instellingen. Zo kan je ervoor kiezen om de chat in te schakelen, volledig uit te schakelen, of enkel in te schakelen tijdens de vergadering. 

Vanaf nu is het ook mogelijk om een gedeelde agenda toe te voegen aan een Teams-kanaal. Deze functie geeft alle leden in de chatroom, behalve gastgebruikers, zicht op komende evenementen! 

Binnenkort krijg je ook een nieuwe In-Meeting Share Experience. Teams heeft een nieuwe lay-out ontwikkeld bij het delen van een presentatie tijdens online vergaderingen.  

De nieuwe lay-out zal voor sommige gebruikers al vanaf midden februari zichtbaar zijn, maar voor de meeste gebruikers zijn de nieuwe functies pas vanaf midden maart beschikbaar. 

We geven je alvast een sneak peek van hoe de update eruit zal zien: 

Vind wat je zoekt met Microsoft Search in Bing 

Heb je Microsoft Search in Bing al ontdekt? Je kan nu de vertrouwde adresbalk en zoekvak van de browser gebruiken om snel ook werkgerelateerde informatie te vinden. Bijvoorbeeld documenten, personen, organigrammen, gesprekken, … Microsoft Search zoekt in je bestanden, maar ook in SharePoint, OneDrive, Teams, en Yammer. Wanneer je iets zoekt op internet, dan vind je het misschien al in je eigen bedrijfsinformatie zonder dat je het wist. Handig, toch? 

Vragen over deze Comfort Updates? Neem contact op met onze Microsoft experten, en wij helpen je graag verder!

Je behaalde: 34 / 40
Fantastisch!

Je hebt al een hele weg afgelegd. Toch nog ruimte voor verbetering? De finish is in zicht! Wat brengt je nog dichter bij het ultieme digitale comfort?

Jouw Digitale Comfort Krakers

Deze digitale comfort krakers kunnen nog voor verbetering zorgen gebaseerd op jouw score.

SLUIT ALLE ACHTERPOORTJES

Digitale comfort kraker van +1

BEVEILIG JE BURCHT

Digitale comfort kraker van +1